Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Recensies

Ben Treur

 

“Ik ben met Joop van Empathie Plus in contact gekomen via een online job forum waarop ik had aangegeven op zoek te zijn naar een coach, na vertrek bij mijn vorige baan.
Na het interviewen van verschillende coaches besloot ik met Joop in zee te gaan wegens zijn goed onderbouwde verhaal als kenner van het Kolbe model, en daarnaast is hij een prettige, open en betrokken persoon.
Mijn traject week iets af van het gebruikelijke, omdat ik uit een branche kwam waar ik absoluut niet meer in terug wilde, een verkeerd uitgepakte carrière switch. 
Joop heeft uit mij met een Kolbe A test en een Career Assessment naar boven gekregen waar ik instinctmatig voor kies en in welke branche ik me dus vermoedelijk goed thuis zal voelen.
Daarna hebben we mijn CV en motivatiebrieven tijdens de sollicitatieperiode iedere keer doorgenomen en waar nodig aangepast. Joop doet absoluut een stap extra voor de klant. Tot en met het voorstellen van vacatures, bezoek van beurzen etc.
Inmiddels ben ik weer aan het werk, maar zal ik ook daarin nog profijt blijven hebben van alles wat ik met Joop heb doorgenomen en van hem heb geleerd, ook over mezelf, aan de hand van zijn methodes zoals het Kolbe model.
Ik wil hem danken voor zijn inzet en onze samenwerking, en zal hem altijd aanraden bij personen, of bedrijven, die wat vastlopen in het vinden van de juiste richting.”

 

Ben Treur

Juliette Kwee

Joop is always ready to give you insight or to help you. He is passionate, driven and enthusiastic. Joop is always looking for opportunities to look at the positive and to build. It is nice to see that it helps, taking your strenghts as a base and work from there. So I learned from Joop to think in possibilities. That is the start of a mindset.

 

"Founder Managing Your Mind"

Joop is een iemand met wie het goed samenwerken is. Hij is betrouwbaar. Sterk en oprecht. Empathie Plus is een prachtig product.

Anaira Silva

 "Helpful advices "

I had Joop as my coach and it was really helpful. I ended up with a nice view of myself and new directions of working. I strongly recommend it.

Angelique Perton van Liek Communiceert

"Betrokken en sociaal"

Joop is een persoon die echt naar je luistert en hij denkt oplossingsgericht. Ik vind zijn humor ook erg prettig tijdens onze gesprekken!

 

"Gedreven betrokken,geïnteresseerd en ondernemend"

Joop is als vrijwilliger in ons Hospice iemand die meedenkt en op wie je een beroep mag doen. Als het éven kan staat hij direct klaar om zijn bijdrage te leveren. Hij is zeer betrokken in de zorg rond onze gasten.

Lekker in je vel zitten! Hoe doe je dat? 

Kijk of je balans werk-privé in orde is vraag je af en toe eens af of je nog op de juiste koers zit. Stel jezelf goede vragen. Goede vragen bepalen de kwaliteit van je leven. 
Waarom doe je wat je doet? Iedereen is voorgeprogrammeerd. Dit komt o.a. door je opvoeding, door wat je meemaakt in je leven, en door wat impact op je hebt.
 

Niemand is hetzelfde, en iedereen heeft zijn of haar eigen specifieke kwaliteiten. Maar benut je die van jou ten volle? Weet jij wat je kwaliteiten zijn, zodat je hier maximaal van kunt profiteren met zo min mogelijk verlies van energie? Op die grond heb ik de Kolbe test gedaan.  Het geeft je inzichten en handvatten.  

Joop Stroes van Empathie Plus kan zich uitstekend inleven in anderen, begrijpt hierdoor emoties goed en kan effectief communiceren. Zijn uitleg is helder, krachtig, compleet en uiteraard en bovenal vertrouwelijk. 

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.  

Hester Harting

Ik heb bij Joop de Kolbe A test gedaan. Na afloop van de test heeft Joop mij uitgelegd hoe ik de resultaten moest lezen en in welke beroepen mijn conatieve kwaliteiten het beste uitkomen. Ik kan daar nu goed mee aan de slag! Ik vond in Joop een persoonlijke en betrokken coach. Hij luisterde goed, analyseerde mijn vragen en zette deze om in concrete handvatten welke ik nodig had om mijn loopbaanmogelijkheden goed duidelijk te krijgen. Joop geeft je duidelijk mee dat je conatieve kwaliteiten je sterkste drijfveren zijn, zowel privé als op het gebied van loopbaanontwikkeling. Je bent als mens waardevol door deze kwaliteiten en dat geeft Joop je mee als motivatie. Ik ben zeer tevreden over de aanpak van Joop en raadt daarom ook iedereen aan om de Kolbetest te doen en om de uitkomsten van deze test met Joop te bespreken. Hierdoor ga ik met frisse moed weer aan de slag met mijn loopbaan wensen.

14-07-2017 Carmen Meester van Español y Más/www.spaanslereninHoofddorp.nl

Zojuist een heel interessant gesprek gehad met Joop Stroes van Empathie Plus over mijn Kolbe A index. Aanrader voor iedereen die meer uit het leven wil halen!

02-06-2017 Jolanda

Wow! Net een mooie terugkoppeling gekregen van een klant na het doen van de Kolbe A test en een coaching/interpretatiegesprek: "Kolbe A is een verfrissende manier van naar jezelf kijken. Wat is je drive in plaats van alleen naar vaardigheden en motivatie te kijken.

Gedrag wat je als kind al had en altijd zal blijven houden. 

Mij heeft Kolbe A duidelijk inzicht gegeven in mijn drive en aanpak van zaken. Voor mij is belangrijk juist daar waar mijn kracht ligt die te benutten. Joop heeft na de online test nog een heldere toelichting gegeven op de uitslag. Ook gaf hij aan hoe met valkuilen om te gaan. Dat heeft me echt houvast gegeven verder te gaan op de mij ingeslagen weg. Aanrader dus!"

25-03-2013, Paola Vecchio. Directrice basisschool "Aan de basis" te Smeermaas, België

We waren zeer blij met de lezing ivm ADHD. Bij de lezing waren zowel ouders van onze school als leerkrachten aanwezig. Dat zorgde voor veel interactie. Dat interactieve karakter van de lezing, maakte het net zo boeiend. Het feit dat je uit ervaring spreekt zorgde ervoor dat het echt een doorleefde lezing werd. Je leverde zelf het bewijs dat ADD en ADHD onder controle kan worden gehouden met bepaalde technieken. Dat jij en je kinderen het zelf hebben maakte deze lezing tot iets unieks.

Als je uit je ervaring spreekt, is toch iets anders dan daar puur theorie te staan verkondigen en dit sprak iedereen aan!

Ik kan deze lezing aan iedereen aanbevelen!

Bedankt Joop en hopelijk kunnen we nog samenwerken.

18-03-2013, Cynthia

Mede namens Sem willen we je hartelijk danken voor je ondersteuning bij het maken van een presentatie. Sem voelde zich al snel op zijn gemak en door jouw enthousiaste houding raakte hij ook gemotiveerd. Niet alleen het maken van de presentatie was soms lastig, ook het uitvoeren ervan was moeilijk. Wat fijn dat Sem toch nog een keer op korte termijn bij jou terecht kon voor wat praktische tips. De presentatie is goed gegaan en nog belangrijker, Sem had er een goed gevoel over!

29-11-2012, Tom

Joop Stroes van Empathie Plus heeft in de Filipijnen voor de staff van het kindertehuis Bahay Aurora een presentatie gegeven over ADHD. Hierin werd met een bondige uitleg direct duidelijk wat ADHD (en ADD) precies is, wat de oorzaken zijn en hoe je er als persoon in kwestie of betrokkene het best mee om kunt gaan. Door praktijksituaties te benoemen en de Nederlandse maatschappij met de Filipijnse te vergelijken wist de staff de informatie in hun eigen context te plaatsen.

 

 
Reacties

Marijke Kamp op 15-03-2016 13:41

Op 16 november heeft Joop Stroes tijdens een workshop voor S.O.P.O.H.een presentatie gegeven over ADHD.

De werking van de hersenen bij ADHD kinderen, uitleg over hoe door aanpassingen in ons gedrag en houding wij deze kinderen beter kunnen begeleiden.

De keuze voor het maken van gebruik van medicatie de daarbij behorende voor- en nadelen .

Het belang van een goed contact school, leerkrachten en en ouders.

Het was vooral boeiend, dat een ouder over zijn ervaringen vertelde, over de impact die het gedrag van een AHHD kind op de ouders heeft en in het gezin.

De film die hierbij vertoond werd was heel leerzaam maar wel gedateerd.

Simone Nederstigt (Locatiemanager Otje) op 27-01-2016 14:39

In september 2015 heeft Joop Stroes, ADHD coach van Empathie Plus; aan het team van Smallsteps Otje (BSO) een voorlichting gegeven over de achtergrond van ADHD, de werking van de hersenen en een uitleg gegeven hoe wij door aanpassingen in onze houding en gedrag beter met deze kinderen en hun problematiek om kunnen gaan. De korte film, die hij het team liet zien, gaf een heel duidelijk beeld wat de impact kan zijn en hoe we dit kunnen veranderen. Daarnaast waren de praktijkvoorbeelden ook verhelderend.

Chris Jansen op 26-05-2015 10:27

Afgelopen dinsdag heeft Joop een mooie presentatie gegeven op SBO het Kompas over add/adhd. Het was een mooie interactieve avond voor leerkrachten en ouders geworden. Joop had mooie voorbeelden uit eigen praktijk en ervaring meegenomen. Het was mooi om te zien hoeveel je kan bereiken door kleine technieken aan te passen in de praktijk. Vooral doordat Joop zoveel ervaring heeft , kon hij dit op een natuurlijke manier overbrengen zodat het ook een boeiende avond bleef!

Nineke Unkel, teamleidster EBS Talisha op 19-05-2015 16:41

Afgelopen studiedag heeft Joop Stroes een presentatie gegeven over kinderen met ADHD/ADD. Hoe ga je als leerkracht met deze leerlingen om, zodat zij zich begrepen voelen? Wat zijn de kenmerken van de ADHD/ADD? Wat zijn de positieve eigenschappen van ADHD/ADD? Hij heeft het ons door middel van praktijkverhalen en beeldend materiaal erg duidelijk uitgelegd, hoe wij als leerkrachten deze kinderen kunnen begeleiden. Ook de voor- en nadelen van medicatie zijn besproken.  

Wij zijn blij met deze interessante lezing en weer een hoop wijzer geworden.

Alex Schiffelers op 25-11-2014 19:16

                                                             Landgraaf, 25 november 2014.

 

 

 

Om dinsdag 18 november 2014 heeft De heer Joop Stroes, ADHD coach van Empathie Plus; coaching vanuit Begrip een empathische en heldere uiteenzetting gegeven over kinderen met ADHD en ADD.

Hij heeft met name de benodigde achtergrond informatie verstrekt en ons als leerkrachten gewezen op de belangrijke rol die wij hierin spelen.

Het gedrag van de kinderen met ADHD en ADD komt voort uit een fysiek

( hersenen ) probleem dat de kinderen hebben en niet uit onwil.

Om het gedrag hanteerbaar te maken, is enerzijds medicatie een mogelijkheid, maar daarnaast is begrip voor het kind van enorm belang.

Joop Stroes heeft ons aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien, hoe wij door aanpassingen in ons leerkrachtengedrag beter met deze kinderen en hun problematiek om kunnen gaan.

Kortom een leerzame en interessante bijeenkomst.

 

A.J.M. Schiffelers ( locatieleider SBO de Wissel )